Spolupráce

___________________

 

___________________

 

 

 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Porodní asistentka Pavla Hájková, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting

 

Zkušenosti se zelenými potravinami

Při terénní práci porodní asistentky jsem se cítila někdy bezmocná při zátěži těhotných a hlavně žen po porodu. Jak snadné je kojící matce zakázat téměř vše ze zeleniny a mléčných výrobku z důvodu potenciálního zdroje koliky jejich miminka.

Od jara 2008 jsem se díky své obvodní lékařce dověděla a zprvu nesměle seznámila s produkty čistě rostlinného původu, se zelenými potravinami, které mi přirostly k srdci a velmi prospívají celé rodině.

Jedná se o 2 produkty a to vylisovanou šťávu z ječmene a sladkovodní řasu chlorelu.

Výtažek z mladého ječmene podporuje buňky nejprve trávicího traktu a následně prospívá všem ostatním, poznají to hodně alergici, ekzematici, diabetici a samozřejmě ti, kteří mají nějaký problém s trávením. Působí jemně a šetrně, obsahuje živé enzymy, které jsou zapotřebí ke správné trávicí funkci.

Ječmen neobsahuje lepek ani vlákninu, takže je lehce stravitelný a pro těhotné a zvláště pak pro kojící maminky je zdrojem vitamínů, minerálů. Aminokyseliny chlorelly jsou pak velmi významné činností sytící, takže pokud maminka nemůže zeleninu, protože se obává bolestí bříška u svého kojence, může nahradit a překlenout toto období se zelenými potravinami. Velmi rychle se při užívání dostaví pohoda a pocítíte příliv energie.

 

Dalším produktem, který jsem poznala je chlorella a to sladkovodní v tabletách, která má v organizmu udělat pořádek. Skutečně 70% imunity je v břiše a je nanejvýš dobré, když syntetické cizorodé a toxické látky nám pomůže "něco" absorbovat, inaktivovat a odnést pryč. Kromě toho jde o největší zásobárnu chlorofylu za všech rostlin na zemi a důrazného bojovníka proti volným radikálům a tím rakovinnému bujení. Využívám i jeho dalšího účinku dodávání energie při dvanáctihodinnové směně v nemocnici.

Za roky se zelenými potravinami GW jsem velmi vděčná. Mnohým maminkám pomohl při kojení a to jak proti bolestivosti , tak v dostatečné tvorbě. A to při současné podpoře imunity kojící mamnky

Pokud byste měli zájem dovědět se víc, "pro koho" a "na co" je tato rostlinná podpora dobrá, jsem vám ráda k dispozici, jen mě mrzí, že jsem o tomto nevěděla dřív.

Jsem ráda, že mohu nabídnout zelený ječmen v těhotenství úplně bez obav a ještě raději jsem, pokud se setkám s ženami, které touží po miminku. Místo tabletek kyseliny listové mohou pít stoprocentně přírodní ječmen.

Z praxe vím, že lepší je prevence než "hašení" už rozvinutého problému. Pak jsou někteří lidé ochotni udělat cokoliv, jen když to přestane. Jsem příznivcem "malých" kroků a osvědčilo se mi to, razantní řešení totiž mnohdy vyvolá jiné problémy.

 

 

Kontakt

E-mail: pa.hajkova@centrum.cz

Mobil: 605 552 959

A nebo na facebooku.