Spolupráce

___________________

 

___________________

 

 

 


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Porodní asistentka Pavla Hájková, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting

 

Laktační poradenství

Laktační poradenství je důvodem, proč jsem se rozhodla pracovat jako terénní porodní asistentka.Vzhledem k tomu, že více než 90% žen je schopno kojit, zdálo by se, že kojení je prostá a přirozená schopnost, o které nepochybuje téměř žádná žena po porodu. Přesto jde o velmi citlivou a někdy obtížnou situaci, která zvláště u prvorodičky vyžaduje péči a pozornost.

I tady došlo v průběhu let k“zeštíhlení“ primární péče a porodní asistentky nejsou samozřejmostí, která by byla automaticky hrazena ze zdravotního pojištění. To však neznamená,že poradenství porodní asistentky v začátku laktace je něčím mimořádným nebo nadstandartním. Právě naopak.

Pro klientky, které absolvují u mě kurz pro těhotné, je bonusem právě poradenství v šestinedělí po telefonu. Většinou je opakovaná konzultace dostačující, ale v případě potřeby je samozřejmostí návštěva v domácnosti.

Mám zkušenosti s tím, že je potřeba víc než jedno setkání a že se řeší nejen kojení, ale i spánek kojence. A pak něco, co žena neřeší, a to  její pohoda. NAZÝVÁM TO PROJEKT 3 - 2 - 1 - START.

 

Novinkou je laktační poradenství a zároveň lymfatická drenáž dolních končetin. Využití nejvice u žen po porodu císařským řezem.

 

Moje zkušenosti jsem popsala i ve své bakalářské práci, některé příběhy jsem dala i na své stránky: tady

 

Kontakt

E-mail: pa.hajkova@centrum.cz

Mobil: 605 552 959

A nebo na facebooku.